Házikoszt, mert enni jó!

Mindenkinek könnyen érthetően, mert senki nem született szakácsnak. "Isten teremtette az embereket, az ördög a szakácsokat". – Helmut Wandmaker

Ez a menü azért jött létre ha valaki tanulni szeretne egy-két okos trükköt és praktikát.

 Hőkiegyenlítés:

Ezt a folyamatot akkor szoktuk alkalmazni amikor valami forró illetve hideg ételhez szeretnénk tejfölt,tejszínt vagy akár rántást hozzá adni.

Pl: forró pörkölthöz hideg tejfölt.

A csomómentesre kikevert hideg tejfölhöz hozzá teszünk a forró pörkölt levéből és elkeverjük, majd ezt a meleg keveréket adjuk a tűzön lévő ételhez.

Ezzel a módszerrel elkerülhetjük, hogy a tejföl kicsapódjon és pöttyös legyen az ételünk.


Legírozás :

Ez a folyamat egyféle dúsítási eljárás amely gazdagabbá teszi ételeinket, legfőképpen a krémleveseket.

A folyamat lényege: Tojás sárgáját elkeverjük tejszínnel majd a tűzről levett már nem forrásban lévő ételhez keverjök habverő segítségével. Ha lehetőség adódik akkor már ne nagyon forraljuk az ételt mert a tojás kicsapódhat.

Az elkészült étel fényesebb és ízeiben gazdagabb lesz.


Montírozás:

Ez is egyféle dúsítási folyamat. A forró ételekbe, levesek, főzelékek, vajdarabokat teszünk és elkeverjük. Ha az ételek tetejére csipkedjük a vajat akkor megakadályozhatjuk, hogy bebőrösödjön az étel.


Blansírozás:





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 10
Tegnapi: 1
Heti: 16
Havi: 35
Össz.: 13 075

Látogatottság növelés
Oldal: Ha tanulni szeretnél
Házikoszt, mert enni jó! - © 2008 - 2024 - hazikoszt.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »